latinica  ћирилица
23/12/2014 |  18:07 | Аутор: sportske.net

Гардијан: Матић и Ивановић међу 100 најбољих

Српски двојац из Челзија, Бранислав Ивановић и Немања Матић налазе се на листи од 100 најбољих фудбалера свијета за календарску годину 2014 у избору енглеског "Гардијана".

У избору је учествовало укупно 78 фудбалских експерата из 28 земаља, који су у избору најбољих 100 дали укупно 2.920 гласова, преносе спортске.нет.

Листа жирија коју чине Ернан Креспо, Дитмар Хаман, Жилберто Силва и њихове друге прослављене колеге, заједно са новинарима, сарадницима и фудбалским стручњацима анализирала је на стотине фудбалских мечева одиграних у текућој години како би сачинила листу најбољих 100.

Место број 48. и 53. припало је српским фудбалерима, саиграчима из Челзија, Немањи Матићу и Браниславу Ивановићу.

"Откако се вратио у Челзи из Бенфике за 21 милион фунти, српски фудбалер се истакао као један од најбољих фудбалера средине терена у Премијер Лиги. Његов Челзи је само једном поражен у првенству, управо у тренутку када он није био у тиму, његов допринос је немјерљив".

"Матић представља бедем испред Кејхила и Терија, али уједно служи и као подршка креативном Сеску Фабрегасу, обједињава читаву средину терена лондонског тима.", наводи се у објашњењу за најбољег српског фудбалера ове године.

Бранислав Ивановић је на истој листи своје мјесто заузео и прошле године.

"Снажан, поуздан и доказан члан првог тима, кључни фудбалер Мурињовог тима. Србин је Мурињов први избор на десном беку, његова енергија и снага су главни атрибути у игри, али и приликом прекида. Описан као 'тенк', Ивановић је фудбалер који застрашује ривале.", описује се капитен фудбалске репрезентације Србије.

Листу фудбалера на позицијама од 100 до 11 можете погледати ОВДЈЕ, док се прва једанаесторица моћи ће се видјети на католичко Бадње вече.