latinica  ћирилица
19/01/2015 |  07:56 | Аутор: СРНА

Коловози мокри и клизави

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мокри и клизави, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У усјецима и код камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, а посебно на правцима Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Бањалука - Челинац, Карановац - Угар, Мркоњић Град - Црна ријека и Језеро - Ново село, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача и Шековићи - Цапарде.

Због одржавања богојављанске литије која ће се кретати од Саборног храма Христа Спаситеља до Градског моста у Улици Патре, доћи ће до обуставе саобраћаја данас у времену од 11.00 до 14.00 часова у центру града.

Због радова на минирању терена, данас ће од 13.30 до 14.00 часова на дионици пута Добој - Станић Ријека, на локалитету код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела, долазити до привремених обустава саобраћаја.

Саобраћај се због активираног клизишта одвија једном коловозном траком на дионици магистралног пута дионица Карановац-ентитетска граница /Угар/, у мјесту Бочац.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја, па ће данас повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне од 7.00 до 13.00 часова.

У ФБиХ учестали су одрони камења на коловоз, па треба бити опрезан на правцима Зеница - Жепче, Прозор - Горњи ВакуФ/Ускопље, Бугојно - Нови Травник, Мостар - Широки Бријег и Црна Ријека - Јајце.

На снази је и даље обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Симин Хан-Калесија, у мјесту Бабајићи, због активираног клизишта, а у функцији је обилазница преко Дубрава.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.