latinica  ћирилица
19/01/2015 |  10:40 | Аутор: СРНА

Исплата депонентима ликвидиране Бобар банке протиче без проблема (ВИДЕО)

За исплату депонената ликвидиране Бобар банке отворена су 122 исплатна мјеста у 35 филијала Уникредит банке и први овакав процес у БиХ протиче без проблема, изјавио је директор Агенције за осигурање депозита БиХ Јосип Невјестић.

Он је прецизирао да је за првих сат времена на шест ударних пунктова у Републици Српској исплаћено 120 депонената ликвидиране Бобар банке.

Према његовим ријечима, највећи притисак депонената очекује се у филијалама Уникредит банке Бањалука у Бијељини, Зворнику, Лукавици, на Палама, у Дервенти и Добоју.

"Нема нервозе, што поспјешује процес исплате, а први утисци су веома повољни и оптимиста сам да ће процес исплате осигураних депозита до 50.000 марака ићи брзо, можда и за наредних 15 до 20 дана", каже Невјестић.

Он подсјећа да нешто мање од 22.000 депонената има могућност подизања новца, пребацивања на другу банку или депоновања у Уникредит банци Бањалука.

Невјестић је додао да је на осигуране депозите обрачуната камата до 23. децембра, када је одузета дозвола за рад Бобар банци.

Према његовим ријечима, укупна обавеза Агенције за исплату депозита је око 86 милиона марака и сав новац већ је на рачуну Уникредит банке.

Невјестић каже да су за исплату депонената ликвидиране Бобар банке отворена 122 исплатна мјеста у 35 филијала Уникредит банке и да први овакав процес у БиХ протиче без проблема.

"Ово је први случај у БиХ, али је у свијету то присутно доста година и сви су то прошли, тако да сам сигуран да ћемо овај задатак у потпуности испунити", закључио је директор Агенције за осигурање депозита БиХ Јосип Невјестић.

Директор Сектора за становништво у Уникредит банци Бањалука Душко Петковић рекао је да се највећи број депонената ликвидиране Бобар банке налази у Бијељини, гдје је данас отворено девет додатних шалтера за исплату.

Према његовим ријечима, радно вријеме филијала Уникредит банке продужено је да би се без проблема окончала исплата осигураних депозита до 50.000 марака.