latinica  ћирилица
19/01/2015 |  11:42 | Аутор: СРНА

Удружење: Вучић да јавно затражи ослобађање киднапованих Срба

Удружење породица киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији затражило је од премијера Србије Александра Вучића да у Бриселу јавно затражи од Хашима Тачија ослобађање киднапованих Срба.

"На велики хришћански празник Богојављење, преклињемо Вас да у Бриселу јавно затражите да Хашим Тачи ослободи отете Србе. Њему је мјесто у Хагу", наводе из Удружења.

У саопштењу се подсјећа да ниједна влада Србије од 5. октобра 2000. године није захтијевала слободу за отете Србе.

"Да ли је праведно да породице не знају судбину својих најмилијих? Да ли је праведно да они не буду са нама, док Тачи насмијан дочекује српске државнике у Бриселу", питају из Удружења.

Удружење породица киднапованих и убијених Срба обратило се апелом за помоћ и предсједавајућем ОЕБС-а Ивици Дачићу, с поруком да једна од кључних обавеза те организације током српског предсједавања мора да буде ослобађање отетих Срба из логора на самопроглашеном Косову и Албанији.

"Ако овај вапај породица српских жртава Ви не уважите, онда свјесно игноришете српске жртве, а то је велики гријех. Да ли имате смјелости да ОЕБС затражи хапшење предратних, ратних и послијератних злочинаца ОВК - Тачија, Агима Чекуа, Рамуша Харадинаја, Фатмира Љимаја? Вама на савјести и душу", наводе из Удружења.