latinica  ћирилица
19/01/2015 |  11:59 | Аутор: Анадолија

Брчко: Обилна киша однијела дио пута у насељу Исламовац

Киша која од синоћ пада у Брчко дистрикту није угрозила приватне куће уз обалу ријеке Саве, али поплављене су поједине њиве, а вода је угрозила и неколико путних праваца, потврђено је из Цивилне заштите у Брчком.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

"За сада је стање под контролом. Проблеми се јављају у насељу Уловић, односно на потезу када се из Брке иде према Буквику. На том мјесту је вода скоро на путу", рекао је Мирсад Хасанбашић, виши стручни сарадник за заштиту и спашавање у Цивилној заштити Брчко дистрикта.

Међутим, он је додао да није охрабрујућа временска прогноза, која говори да ће у наредних седам дана бити падавина те да територију Брчко дистрикта неће заобићи поплаве.

Неколико становника насеља Исламовац упозорило је да је бујица однијела дио пута у том селу који је урађен након посљедњих великих поплава. Мјештани кажу да поново користе мост који је скоро срушен у прошлогодишњим поплавама.

"То нам је једина комуникација са градом. Плашимо се да нам се не понове поплаве из 2014. године", рекао је један од становника Исламовца.