latinica  ћирилица
19/01/2015 |  13:48 | Аутор: Б92

Хонда не дозвољава Алонсу да вози "24 часа Ле Мана"

Возач Мекларен тима Формуле 1 Фернандо Алонсо требало је да вози за Порше на "24 часа Ле Мана", али је то у посљедњи час стопирала Хонда.

Двоструки светски шампион је био заинтересован да вози на најпрестижнијој трци издржљивости и надао се да ће моћи да постигне договор да се нађе у Ле Ману и остане у Формули 1. Иако је изгледало да је договор постигнут, Хонда је била та која је дала вето на Алонсов излет на "24 часа Ле Мана", пренијели су њемачки медији.

Да је добио одобрење од Хонде, Алонсо би био тимски колега возача Форс Индије Ника Хилкенберга, који ће ове године возити у Формули 1, Ле Ману и још једној трци Свјетског шампионата издржљивости за Порше. Овогодишње издање легендарне трке на програм је 13. и 14. јуна, између трка Формуле 1 у Канади и Аустралији.

Пошто нису успјели да осигурају Алонсове услуге, у Поршеу су покушали да постигну договор са Адријаном Зутилом, који је остао без мјеста у Зауберу прошле године. Међутим, проблеми око уговора и исплате одштете од стране швајцарског тима су га спријечили да се обавеже на вјерност Поршеу.