latinica  ћирилица
19/01/2015 |  16:41 | Аутор: РТРС

Душан Тадић за РТРС: Остварио сам "клиначке" снове (ВИДЕО)

Српски фудбалер, Душан Тадић, један је од најзаслужнијих што је екипа Саутемптона, најпријатније изненађење у енглеској Премијер лиги. Многи су га већ прогласили за најбоље појачање сезоне.

Разговарао: Александар Колунија

У разговору за РТРС, Тадић је говорио о сјајним играма тима са југа Енглеске.

"За сада иде све како треба. Надамо се да ће тако и да се настави. И мене али и све у клубу, изненадиле су добре игре. Нови тренер, нови играчи, нова екипа. Најпријатније смо изнанађење. Идемо утакмицу по утакмицу и видећемо на крају сезоне где ћемо бити. Тренутно смо трећи на табели, али искрено, верујем да Саутемптон може бити међу четири најбоља тима и да на тај начин обезбедимо Лигу шампиона."

Тадић је у центру пажње свјетских медија доспио голом који је постигао на Олд трафорду, којим је Саутемптон побиједио Манчестер јунајтед, први пут након 1988. године.

"Био је невероватан осећај дати гол на „Олд трафорду“ Манчестер Јунајтеду. Па о томе сам маштао као клинац. Добили смо јако битну утакмицу и на табели претекли директног конкурента, а пре тога смо добили и Арсенал, који смо такође претекли. Тако да за сада иде све како треба и само морамо тако да наставимо."

За кратко вријеме, Тадић је постао један од љубимаца навијача Саутемптона. На легендарном стадиону „Сент Мери“ често се са трибина чује „Ооооооо Дууушаааан Тааааадиииић“.

"Имамо јако добре навијаче, једне од најбучнијих у Енгелској. Дају нам велику подршку, што нас чини још јачим. Имам добар однос са њима и поштују мене и земљу из које долазим."

Тадић је изградио и сјајан однос на холандским стручњаком на клупи Саутемптона, Роналдом Куманом.

"Мислим да ће Куман веома брзо постати тренер неког великог клуба. Био је сјајан играч, али је и као тренер врхунски. Супер је у сваком смислу, жели увек да доминирамо на терену, да играмо добар фудбал. Прави је тренер и прави је човек."

Репрезентација Србије је лоше кренула у квалификацијама за предстојеће Европско првенство, али Тадић вјерује да српски тим може до баража.

"Лоше смо почели, да не кажем катастрофално. Одузели су нам бодове, нисмо одиграли неке утакмице како треба, али добро, шта да се ради. Морамо да дигнемо главу и надамо се да ћемо успети барем да изборимо бараж. Још увек је све у нашим рукама. Дошао је и нови селектор, тако да се надам најбољем."

Разговор са Тадићем нисмо могли да завршимо, а да не споменемо велики број навијача из Републике Српске, који подржавају фудбалску репрезентацију Србије.

"Знам да имамо велики број навијача у Републици Српској и да нас прате и подржавају кад код играмо. Њихова подршка, наравно, пуно нам значи. Велики поздрав за све њих и надам се да ће наставити да нас подржавају и драго ми је да је тако. Имам доста пријатеља у Српској."

Каријера Душана Тадића је примјер за све младе фудбалере. Није срљао, све је стрпљиво градио и на тај начин је стигао до тога да га данас сматрају једним од најбољих офанзивних играча у Енглеској.