latinica  ћирилица
20/01/2015 |  08:45 | Аутор: СРНА

Здравство - није најављено смањење плата

У Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске Срни је речено да нису најавили смањење плата у здравству, као ни смјену директора Универзитетске болнице – Клинички центар Бањалука, што у посљедњих неколико дана, како наводе, као дезинформације шире поједини медији.

Министарство здравља и социјалне заштите је одредило 2015. као реформску годину у области здравства, што подразумијева усвајање нових закона, али и мјера, како би се постигла већа одговорност и дисциплина у раду комплетног здравственог система.

"Циљ ових активности је обезбјеђивање додатних средстава и рационализација трошкова да би се ријешиле обавезе здравствених установа, а одговорност за провођење ових активности, прије свега је на директорима којима ће се дати разумни рокови за провођење наведених мјера", наводе из Министарства.

У ресорном министарству истичу да сви они који не буду провели и испоштовали наведене одлуке, биће замијењени кадровима који ће те мјере моћи испоштовати.

"О свим предузетим мјерама, као и измјенама закона, те одлукама које се донесу, јавност ће бити благовремено обавијештена", наводе из Министарства и апелују да се беспотребно не узнемирава јавност.