latinica  ћирилица
20/01/2015 |  10:24 | Аутор: СРНА

Подигнута оптужница против Будимира Булатовића

Окружно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Будимира Булатовића /45/ због преваре, којом је оштетио град Бањалуку и предузеће "Целекс" за више од 550.000 марака
Будимир Булатовић - Фото: nezavisne novine
Будимир БулатовићФото: nezavisne novine

Булатовић је оптужен да је, као извршни координатор "Европске експертске групе" /ЕЕГ/ из Београда, од септембра 2007. до маја 2009. године, у намјери прибављања противправне имовинске користи за себе, лажно приказивао чињенице да је ЕЕГ организација коју је основала Европска комисија и тиме овлаштена и лиценцирана да врши кандидовање пројеката код Европске комисије ради добијања донација за њихово финансирање.

На тај начин је Булатовић довео у заблуду представнике града Бањалука и предузећа "Целекс" да на име добијања донације за финансирање њихових пројеката на рачун ЕЕГ уплате одређена средства као обавезну котизацију, што су оштећени и учинили, саопштено је из Окружног тужилаштва.

Булатовић, који има пребивалиште у Београду, прибавио је за себе противправну имовинску корист од 172.113 КМ за колико је оштећено предузеће "Целекс", те од 391.166 КМ за колико је оштећен град Бањалука.

Оптужница, која терети Булатовића за продужено кривично дјело превара, прослијеђена је на потврђивање Основном суду Бањалука.