latinica  ћирилица
20/01/2015 |  14:04 | Аутор: СРНА

Потврђена оптужница против Будимира Булатовића

Бањалучки Основни суд потврдио је оптужницу Окружног тужилаштва против Будимира Булатовића који је осумњичен за превару којом је оштетио град Бањалука и предузеће "Целекс" за више од пола милиона КМ, речено је Срни у суду.
Будимир Булатовић - Фото: nezavisne novine
Будимир БулатовићФото: nezavisne novine

Из суда истичу да је "предмет упућен на даљње поступање, и тренутно се налази у раду".

Оптужница Булатовића терети да је као извршни кординатор "Европске експертске групе" /ЕЕГ/ из Београда од септембра 2007. до маја 2009. године, у намјери прибављања противправне имовинске користи за себе, лажно приказивао чињенице да је ЕЕГ организација коју је основала Европска комисија и тиме овлашћена и лиценцирана да  кандидује пројекте код Европске комисије ради добијања донација за њихово финансирање.

Булатовић је на овај начин довео у заблуду преставнике града Бањалука и предузећа "Целекс" који су на име добијања донација за финансирање њихових пројеката на рачун ЕЕГ уплатили више од 550.000 КМ као обавезну котизацију.

Булатовић, који има пребивалиште у Београду, противправно је за себе прибавио имовинску корист од 391.166 КМ за колико је оштећен град Бањалука и 172.113 КМ за колико је оштећено бањалучко предузеће "Целекс".