latinica  ћирилица
20/01/2015 |  19:16 | Аутор: РТРС

Градишка: Искључења и суспензије у Општинском одбору СДС-а (ВИДЕО)

Два члана СДС-а, бивши директор градишког Дома здравља Тихомир Михајловић и начелник Одјељења за инспекцијске послове Радомир Пјанић искључени су из чланства док је посланик СДС-а у НС Славко Дуњић суспендован.

Из Општинског одбора тврде да су се огријешили о Статут странке и да је ова тројка дјеловала на дестабилизацији већине у локалном парламенту. Суспендовани Дуњић сматра да су сада ствари много јасније. 

 Припрема се терен за унутарстраначке изборе. Тако синоћну одлуку Општинског одбора СДС-а тумачи суспендовани члан ове странке Славко Дуњић. Увјерен је да се у СДСу плаше да Дуњић неће подржати актуелног предсједника ове политичке партије Младена Босића.

- Сад сам потпуно сигуран да је мени казна одређена да би мене спријечили да учествујем у унутарстраначким изборима, рекао је Дуњић.

Искључења и суспензија тврде у Општинском одбору СДС-а директно су у вези са намјером Дуњића, Михајловића и Пјанића да буде формирана нова скупштинска већина са СНСД-ом у локалном парламенту. Унутарстраначки избори кажу нису разлог.

- Свако има право да се кандидује и да буде биран, додаје Ђорђе Крчмар, предсједник Општинског одбора СДС-а Градишка.

То није тачно,сматрају искључени чланови. Циљ је био да се Дуњић онемогући да учествује у унутарстраначким изборима, а план јасан- смијенити Михајловића са мјеста директора Дома здравља на шта ће реаговати Дуњић, али и одређени број одборника СДС-а у локалном парламенту. А онда ставити етикету да раде против странке, чак и ако попију кафу с колегом из локалне опозиције.

- Мој једини гријех је што сам се пре неколико дана срео у једном кафићу са предсједником једне опозиционе партије и како они кажу разговарао сат и по времена, истиче Тихомир Михајловић, бивши директор Дома здравља Градишка.

- Ако требају сјести онда требају легални органи странке да сједну, који буду представљени и да разговарају са СНСД-ом, додаје Крчмар.

Одлуку СДС-а о искључењу и суспензији донијела је већина чланова Општинског одбора.

Ипак,занимљиво ће, чини се, бити наредно засједање локалне скупштине, гдје одређени број одборника подржава Дуњића, Михајловића и Пјанића.