latinica  ћирилица
21/01/2015 |  10:51 | Аутор: СРНА

Иванић добио допуну изјаве коју је упутио Додик

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је добио допуну изјаве коју је упутио предсједник Републике Српске Милорад Додик
Младен Иванић, предсједавајући Предсједништва БиХ - Фото: РТРС
Младен Иванић, предсједавајући Предсједништва БиХФото: РТРС

Он је рекао да је Предсједништво БиХ од предсједника Републике Српске Милорада Додика, добило, писане примједбе, које ће бити размотрене у процесу креирања заједничке изјаве о европском путу БиХ.

- У основи, садржај поменуте изјаве, уз одређена појашњења, биће онакав какав је већ и представљен јавности. Ту нема суштинских промјена у дијелу који се односе на реформе, већ само појашњења неких ситуација - каже Иванић.

Иванић је изјавио да је Предсједништво добило потврде надлежних институција да Денис Звиздић може бити именован на функцију предсједавајућег Савјета министара, и додао, да је спреман да изврши то именовање, јер има сагласност политичких странака из Републике Српске, као и владајуће коалиције на нивоу БиХ.

- Међутим, партнери у Федерацији БиХ, ту првенствено мислим на Бакира Изетбеговића и Драгана Човића, договорили су се да неће ићи са именовањем мандатара док не буде завршен процес именовања предсједника и два потпредсједника ФБиХ. Очигледно је да ту постоји проблем у вези са избором потпредсједника из реда српског народа - рекао је Иванић.

Он каже да не зна о каквом проблему и рјешењу је ријеч.

Иванић је навео да већину на нивоу БиХ чине Демократски фронт, СДА, Савез за промјене и ХДЗ БиХ.

- Дакле, све је ту јасно и сада се чека само договор федералних партнера - додао је Иванић.