latinica  ћирилица
21/01/2015 |  13:45 | Аутор: Агенције

Никшић: Лаж је да од СДП-а зависи избор потпредсједника ФБиХ

Предсједник Социјалдемократске партије БиХ Нермин Никшић на друштвеној мрежи "Фејсбук" данас је нагласио да је "лаж да се власт не може формирати јер то блокира СДП БиХ, као што је лаж да све чека због мог одсуства из БиХ".

''Од СДП БиХ не зависи избор новог потпредсједника ФБиХ, јер у Клубу Срба у Дому народа Парламента ФБиХ представници овог народа из других парламентарних странака имају сасвим довољно капацитета да сами предложе и изаберу новог потпредсједника ФБиХ'', каже Никшић.

Он је још једном позвао коалиционе партнере да то ураде, а "уколико неће, не знају или не могу, онда је ред, као у свим цивилизованим и демократским земљама, да се обрате за помоћ онима који имају капацитет и могу помоћи".

''СДП-у и мени лично, нико се још није званично обратио и до тада се ми не осјећамо позваним учествовати у процесу конституисања власти на било који начин. Ако такав захтјев дође о њему се неће изјашњавати само Нермин Никшић, већ Предсједништво и Главни одбор СДП БиХ, чије су сједнице планиране 27. и 31. јануара'', рекао је Никшић.