latinica  ћирилица
23/01/2015 |  10:20 | Аутор: СРНА

Мајкић: Превише доказа у корист Кебиних тврдњи (ВИДЕО)

Посланик СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић каже да има сувише доказног материјала који предсједавајућег Представничког дома Шефика Џаферовића доводи у везу с ратним злочинима да би то било измишљотина.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

Она је навела да у СНСД-у сматрају да Џаферовић не може да води овај дом и представља Парламентарну скупштину БиХ док се не докаже да ли је оно што за њега износи потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо истина или не.

- Уколико то није истина, он ће моћи наставити да обавља своје функције. Међутим, сувише има доказног материјала да би то било измишљотина - оцијенила је Мајкићева и подсјетила да су многи Срби скинути с позиција, јер су били у непосредној вези са СДС-ом у вријеме рата.

Мајкићева је за портал "Вијести" рекла да питање рада Тужилаштва БиХ у вези са случајем који је отворио Кебо неће бити само приватна жеља ове институције или главног тужиоца, него много значајнијих људи који ће настојати да ово ријеше до краја.

Она је навела да ће посланици СНСД-а поново изаћи са захтјевом за смјену Џаферовића, а уколико не добију сагласност за то, опет ће напустити сједницу. 

Додала је да замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић, који је позвао посланике СНСД-а да присуствују сједницама овог дома, не треба да говори шта је обавеза посланика СНСД-а.