latinica  ћирилица
23/01/2015 |  13:40 | Аутор: СРНА

Човић: Предсједништво није усагласило изјаву о реформама које од БиХ тражи ЕУ

Предсједништво БиХ није усагласило изјаву о спремности за провођење реформи које од БиХ тражи ЕУ, рекао је хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић.

Он је појаснио да се данас чуо с другим члановима Предсједништва БиХ Младеном Иванићем и Бакиром Изетбеговићем и да је договорено да се не доноси изјава која излази из оквира од онога што је ЕУ тражила, те одудара од оног првобитног модела који је постављен.

Човић је за федералне медије рекао да сматра да ће се у наредном периоду поново морати сјести и видјети којим ће се путем ићи.

"Хоћемо ли је ми поново направити и којом динамиком, остаје да се види", истакао је Човић.

Изјаву је данас требало да донесе Предсједништво БиХ и да је касније потпишу сви лидери.

Након што буде усвојена у Парламентарној скупштини БиХ, то би за БиХ значило доношење одлуке о ступању на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању ЕУ.

Иванић није оптимиста

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас да није велики оптимиста да ће уопште доћи до заједничке изјаве Предсједништва о спремности за спровођење реформи које од БиХ тражи ЕУ.

"Нисам велики оптимиста да ће до те изјаве уопште доћи, јер глупо је бавити се тиме, ако ће појединци изаћи, како се то ових дана догађало, с властитим искључивим ставовима. Зашто би било ко кога убјеђивао у нешто, ако већини очито то није циљ", рекао је Иванић новинарима у Сарајеву.