latinica  ћирилица
23/01/2015 |  18:19 | Аутор: Агенције

Дачић: Радити на рјешавању разлика између Србије и Албаније

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас у Риму, на трилатералном састанку министара спољних послова Србије, Италије и Албаније, да треба радити на рјешавању разлика у циљу јачања дијалога и пријатељских односа Београда и Тиране.

"Треба да се усредсредимо на оно што нас уједињује, а не на оно што нас раздваја. Део смо истог региона и тежимо ка заједничким пројектима", рекао је Дачић на састанку који је организован на иницијативу шефа италијанске дипломатије Паола Ђентилонија.

На трилатералном састанку разговарано је о регионалној сарадњи у свјетлу европских интеграција, као и о подршци коју Италија даје овом процесу, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Посебан акценат стављен је и на јачање регионалне економске сарадње у сфери енергетике и инфраструктуре, превасходно у контексту Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски макрорегион.

Трилатерални састанак организован је на иницијативу министра спољних послова Италије Паола Ђентилонија, а осим Дачића учествовао је и шеф албанске дипломатије Дитмир Бушати.

Шефови дипломатија сагласили су се да ће овај трилатерални састанак допринијети стабилизацији односа Београда и Тиране.