latinica  ћирилица
23/01/2015 |  18:20 | Аутор: Б92

Русија: Оставка селектора због допинг афере

Селектор атлетске репрезентације Русије Валентин Маслаков понудио је оставку због допинг скандала који потреса ту селекцију.
Атлетика - Фото: илустрација
АтлетикаФото: илустрација

Маслаков je селекцију Русије предводио је од 2007. године а послије скандала је одлучио да се самовљно повуче са функције селектора.

"Разговарали смо о томе послије допинг скандала. Иако Маслаков нема никакве везе са тим није могао да седи скрштених руку, одлучио је да предузме одговорност због оних за које је био задужен", рекао је предсједник Атлетског савеза Русије Валентин Балахничев.

Подсјећамо, међународна атлетска федерација (ИААФ) је раније ове недеље привремено суспендовала троје руских олимпијских шампиона у брзом ходању због допинга.

Суспендовани су олимпијски шампиони Сергеј Кирдјапкин, који је освојио злато у трци на 50 километара на Играма у Лондону 2012. године, Валери Боркин који је тријумфовао у трци на 20 километара у Пекингу и Олга Канискина, освајачица златне медаље у трци на 20 километара у Пекингу.

Под истрагом због допинга су и Сергеј Бакулин и Владимир Канајкин, који су освојили златну и сребрну медаљу на Свјетском првенству 2011. године.

Маслаков (70) је тренер од 1973. године, тренирао је атлетичаре из бившег Совјетског савеза, Заједнице независних држава и сада Русије.