latinica  ћирилица
23/01/2015 |  19:16 | Аутор: Агенције

Ванредно у Врањској бањи, вода однијела дио моста

Набујала Корбевачка ријека однијела је дио моста у селу Корбевац код Врањске бање. У прекиду је пут ка Кривој Феји, а због кише која је падала током ноћи и већег дијела дана, угрожено је још путних праваца у околини Врања, Владичиног Хана и Сурдулице.

У Врањској бањи и селима са десне стране Јужне Мораве проглашена је ванредна ситуација.

У двориштима и подрумима више кућа у појединим насељима у Врањској бањи током дана било је воде, која се излила из канала и потока.

Та вода се повлачи, али расту водостаји већих ријека, и угрожавају мостове.

Према ријечима предсједника општине Владичин Хан, Бранислава Тошића из појединих кућа ће људи морати да се селе у привремени смјештај. Материјална штета је велика и још се процјењује на основу слике са терена.

Према првим процјенама највећу штету од изливања ријеке Врле у Житорађу имају управо власници малих предузећа и занатских радњи, јер им је вода поплавила привредне објекте.

МЕЋАВА НА ВЛАСИНИ 

Сњежна мећава захватила је данас Власину, а мокар снијег који је пао оставио је општину Црна Трава без струје и телефона и узроковао бројне проблеме у саобраћају.

Мјештани причају да је за два до три сата пало око 40 центиметара мокрог снијега, јавља Радио-телевизија Србије.

На путеве су пале брезе и одронило се камење, па је непроходан пут од Црне Траве према Власинском језеру, а колоне аутомобила су на правцу од Сурдулице ка језеру.

На Власинском језеру нема струје, а у прекиду је и телефонија.