latinica  ћирилица
23/01/2015 |  21:08 | Аутор: Агенције

Пљачкашима пумпи девет година робије

Срђан Павловић (33) и Милош Пајдић (20) из Лакташа осуђени су на укупно девет година затвора у Окружном суду Бањалука због пљачке три бензинске пумпе, из којих су украли око 4.500 марака.
Пљачка "Нестро петрол" пумпе - Фото: илустрација
Пљачка "Нестро петрол" пумпеФото: илустрација

Тако је Павловић осуђен на пет, а Пајдић на четири године затвора.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице, који су оптужени закључили с Окружним тужилаштвом Бањалука.

Према наводима у пресуди, Павловић и Пајдић од 26. августа до 15. октобра опљачкали су двије бензинске пумпе "Нис петрола" на подручју Лакташа и пумпу "Нестро петрол" у Бањалуци.

Наиме, они су 26. августа, у 2.50 ујутро, ушли у бензинску пумпу "Нис петрол" у Приједорској улици. Пријетећи оружјем, од радника су украли 2.046 марака, четири кутије цигарета ЛД и валтер 100, вриједне 13,40 КМ. Ову пљачку су починили са Р.П., који је био малољетан и коме се суди одвојено.

Потом су Пајдић, Павловић и малољетник пумпу "Нис петрол" која се налази преко пута горе наведене, опљачкали и 16. септембра, када су, пријетећи оружјем, украли 978 марака и четири штеке цигарета вриједне 253 марке.

Треће разбојништво починили су 15. октобра, када су, око 3.45, опљачкали бензинску пумпу "Нестро петрол" у бањалучкој улици Бранка Поповића. Том приликом су од радника украли 1.200 марака и 150 евра.

Они су ухапшени мјесец дана након трећег разбојништва и то на подручју Бањалуке.

Приликом хапшења код њих су пронађени и одузети једна ручно преправљена пушка, два ножа, три маске за лице, односно фантомке, као и други предмети који се доводе у везу са извршењем наведених кривичних дјела.