latinica  ћирилица
24/01/2015 |  09:42 | Аутор: Б92

Наставља се сукоб Чавића и Пливачког савеза Србије

Српски пливач Милорад Чавић поручио је челницима Пливачког савеза да је вријеме да напусте своје функције, чиме је настављен сукоб двеју страна.
 - Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

Подсјећамо, Чавић је претходно истакао да је "Савез легло корупције" и поручио Аркадију Вјачанину да добро размисли о одлуци да убудуће плива под заставом Србије, због чега су му челници Пливачког савеза Србије пријетили тужбом, преноси Б92.

Од тада, Министарство омладине и спорта донијело је одлуку да Пливачки савез Србије не добије финансијска средства због кршења закона, тачније због ненамјенског трошења средстава.

"Радо ћу вам рећи све у очи, и то пред судом, због вас смо изгубили сви. Вријеме је да се склоните", написао је Чавић на свом профилу на друштвеној мрежи Твитер.

У петак је реаговало и владајуће тијело српског пливања, истакавши да је суд донио одлуку да није било ненамјенског трошења буџетских средстава, чиме се негирају тврдње ревизора Министарства омладине и спорта. Из Пливачког савеза су, такође, истакли да је то тијело једино које може да изда дозволе пливачима, без које на међународним такмичењима не може да наступи ниједан спортиста.

"Ми ћемо, наравно, на достављено обавјештење, у законском року поднијети приговор и даље вјерујући да је интерес пливања као спорта од значаја и за врхунске спортисте, али бар исто толико и за све узрасте у цијелој земљи и да кашњење у изјашњењу по материји у којој је на крају ПСС био у праву, не може бити третирано као материјално финансијски или привредни прекршај", истиче се у саопштењу Пливачког савеза Србије, "Надамо се да Србија, која финансира и губиташе и дужнике и савезе без одговарајуће документације, неће бити прва земља у свијету која ће уштедом буџета од око 300.000 евра за цијели један базични спорт за цијелу годину показати недостатак свијести и савјести, стављајући партикуларне интересе појединаца изнад националног интереса, какав опстанак и развој пливања дефинитивно јесте".