latinica  ћирилица
24/01/2015 |  18:33 | Аутор: СРНА

Кикић и Божовићева спортисти године у Зворнику

Фудбалер Фудбалског клуба "Дрина" Александар Кикић проглашен је данас за најбољег спортисту општине Зворник у 2014. години, док је за најбољу спортисткињу изабрана Теодора Божовић из Џудо клуба "Српски соко".
Александар Кикић и  Теодора Божовић - Фото: СРНА
Александар Кикић и Теодора БожовићФото: СРНА

Кикић је изразио задовољство што му је припала титула најбољег спортисте, с обзиром да у Зворнику има велики број квалитетних спортиста.

Божовићева је рекла да јој је велика част што је изабрана за спортисткињу године и да се осјећа предивно, јер је труд, који је уложила у овај спорт, дошао до изражаја овим ласкавим признањем.

Начелник општине Зворник Зоран Стевановић нагласио је да ће локална заједница наставити да стимулише развој и рад свих спортских клубова на простору општине.

"Настојаћемо да свим спортистима помогнемо да дођу до што бољих резултата, чиме ће на такмичењима успјешно представљати и себе и град из којег долазе", рекао је Стевановић.

За најбољег спортског радника проглашен је Мустафа Тухчић из кајак кану клуба, за најбољег тренера Душко Кусмук из Теквандо клуба. Најбољи тренер млађих категорија је Дејан Галић из Кошаркашког клуба, док је за најбољи клуб проглашен Фудбалски клуб "Дрина".

Специјално признање за допринос у развоју спорта на подручју зворничке општине добили су Фабрика "Алумина", новинар Драго Гајић, затим Милош Благојевић из Рафтинг клуба "Еко Дрина", те Душан Новокмет и Младен Станарчевић из Рукометног клуба "Дрина".

У музичком дијелу избора спортисте године наступили су Прво зворничко пјевачко друштво "Изворник" и Основна музичка школа.

Избор спортисте године одржан је у оквиру традиционалне културно-духовне и спортске манифестације "Светосавска недјеља", посвећене првом српском архиепископу, светитељу и просветитељу Светом Сави.

Покровитељ ове манифестације је општине Зворник.