latinica  ћирилица
27/01/2015 |  09:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Лаке мјере не доносе најбоље резултате

Премијер Србије Александар Вучић, рекао је да лаке, популарне мјере нису увек најбоље рјешење, нити доносе најбољи резултат.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је током посјете Хелсинкију, послије разговора с финским државним врхом, у понедјељак поручио да је за земље и њихову будућност боље доносити теже мјере, него лаке и популарне.

- Оно гдје смо се ми (Вучић и предсједник Финске Саули Нинисто) сложили, то је да нису лаке мјере увијек најбоље рјешење. Обично за земље и за људе увек буде боље кад се више потрудимо, више радимо и када се доносе теже мјере, нагласио је Вучић у изјави за РТС.

- То је одговорност политичара, и за земље и за њихову будућност боље је него да доносите лаке мјере и популарне мјере. То никада не донесе резултат, нити је то најбољи резултат за те земље, навео је премијер.

Вучић, који је с финским државним врхом разговарао о путу Србије ка ЕУ, предсједавању ОЕБС-у и односима у региону, позвао је инвеститоре да улажу у Србији.

Вучић је рекао да се Финска залаже за отварање поглавља и помаже Србији, подсјетивши на значајну помоћ те земље послије поплава, долазак све већег броја бизнисмена и значај бизнис форума у Хелсинкију за Србију.

- Мислим да ће таква подршка Србији да се шири и да буде све већа, рекао је Вучић.