latinica  ћирилица
27/01/2015 |  09:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Хапшења због корупције и злоупотреба

Полиција је у наставку акције на сузбијању криминала и корупције ухапсила више особа које су припадале разним политичким опцијама - Српској напредној странци, Демократској странци и Социјалистичкој партији Србије, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је, на конференцији за новинаре у Влади, рекао да су он и премијер Александар Вучић на почетку мандата обећали да ће сви грађани бити исти и да неће бити повлашћених.

Он је рекао да је ухапшен члан Главног одбора СНС-а Владан Милошевић, који је уједно и генерални директор јавног предузећа "Подземна експлоатација угља у Ресавици" и још једна особа из Београда, због сумње да су примали и давали мито.

Према његовим ријечима, ухапшени су приликом примопредаје обиљежених новчаница, а нанијели су штету том предузећу од 1,6 милиона динара.

Стефановић је рекао да је ухапшен и члан Предсједништа ДС-а Миливоје Вребалов који је и бивши предсједник општине Бечеј.

Према његовим ријечима, у истој акцији ухапшене су још три особе због сумње да су извршиле низ малверзација приликом адаптације објекта за дјецу ометену у развоју, а који никада није завршен.

Стефановић је додао да су разним кривичним дјелима општину Бечеј осумњичени оштетили, по тадашњем курсу, за више од милион евра.

Министар је додао да је ухапшен и бивши директор Фонда за капитална улагања Војводине Момчило Милојевић због сумње да је злоупотријебио службени положај.

Према Стефановићевим ријечима, Милојевић је осумњичен да је том Фонду нанио штету од 30 милиона динара.

Стефановић је рекао и да је јутрос у Нишу ухапшен бивши директор предузећа "Југоисток" и предсједник Окружног одбора СПС-а Игор Новаковић због сумње да је злоупотријебио службени положај приликом спровођења јавних набавки.

Стефановић је додао да је у том случају ухапшено још пет особа из Ниша, а да ће још два лица бити обухваћена кривичном пријавом због сумње да су омогућили приватном предузећа из Ниша да стекне противправну имовинску корист од 30 милиона динара.

Стефановић је потврдио писања медија да је ухапшен брат бившег државног секретара МУП-а Вање Вукића.