latinica  ћирилица
29/01/2015 |  11:28 | Аутор: Агенције

Рајко Митић добио улицу у Београду

Градски менаџер Горан Весић рекао је да је један од најбољих српских фудбалера свих времена и легенда Црвене звезде Рајко Митић добио улицу у Београду.

"Рајко Митић није био само један од најбољих југословенских фудбалера, већ човјек који је веома утицао на развој нашег спорта, друштва и самог Београда. Одавно је заслужио да му се Београд одужи, а најмање што смо могли да учинимо јесте да једна улица у нашем граду понесе његово име", рекао је Весић, саопштено је из Градске управе.

Комисија за споменике и имена тргова и улица донијела је јуче одлуку да досадашња улица Бањички венац добије име Рајка Митића.

Одлука има и симболично значење јер се улица налази поред стадиона који носи његово име и поред омладинске школе најтрофејнијег српског клуба.

"Ова одлука је дио нове политике која подразумијева да сви људи који су допринијели развоју града, без обзира на то да ли су државници, војници, новинари, глумци, умјетници, професори универзитета, треба да добију достојно обиљежје како би их се будуће генерације сјећале", казао је Весић, "Одлука Комисије за споменике и имена тргова и улица треба да нас учини сретнима јер се Београд одужио дивном човјеку и великом спортисти".

На Скупштини фудбалског клуба Црвена звезда, која је одржана крајем 2014. године, одлучено је и да стадион тог клуба понесе име Рајка Митића.

Прва "Звездине звезде", одиграла је на позицији десне "полутке" 572 утакмице и постигао 262 гола.

Такође, "црвено-бијели" су навели да вјерују да ће Скупштина града Београда веома брзо прихватити иницијативу тог клуба да једна улица у Београду добије име по Миљану Миљанићу, тренеру Црвене звезде и легенди југословенског фудбала.