latinica  ћирилица
29/01/2015 |  11:59 | Аутор: sportske.net

Квадрадо појачао Челси

Колумбијски фудбалер Хуан Квадрадо појачао је Челси.

Извјештаји из Италије показују да су се ствари промијениле у посљедња 24 часа. Квадрадо би чак могао да буде регистрован за дерби са Ситијем, мада је тешко вјеровати да ће одмах заиграти.

Мурињо је договорио продају Шурлеа у Бундеслигу, а Дортмунд и Волфсбург су спремни да плате по 26 милиона евра за њемачког репрезентативца који је мало играо у "плавцима".

Тај новац биће искоришћен да се плати Фиорентини за Куадрада.

Постоје двије варијанте, једна је да Челси исплати клаузулу од 35 милиона, а друга коју ће вјероватно "љубичасти" прихватити је 30 милиона и Салах. Египћанин ће бити рјешење јер је до краја прелазног рока мало времена да Фиорентина троши новац добијен за Колумбијца.

Мурињо Квадрада види као идеално појачање. Помоћи ће му да има више опција по боку, а Колумбијац чак може у 3-5-2 да покрива комплетну десну страну. Пропао му је трансфер у Барселону љетос, али је дочекао одлазак у клуб с највећим амбицијама.

Фасцинантно је како Мурињо продаје играче на које не рачуна.

Подсјетимо, љетос је отишао Лукаку у Евертон за 35 милиона евра, Луиз за 50 у Пари Сен Жермен, а прошлог јануара је продат Мата за 37 милиона. Сада ће Шурле отићи за више од 25 милиона. Подсјетимо да је Де Брујне такође завршио у Бундеслиги за близу 20 милиона, а Демба Ба је отишао у Турску за 8. Ослободио се и Тореса кога је Милан ове зиме откупио, а укупно, од када је стигао, Мурињо је на нули. Челси с овим продајама практично није изгубио ништа, односно, послује на позитивној нули, а довели су Фабрегаса, Кошту, Дрогбу, Вилијана, Матића, Фелипе Луиса, Ремија, а сада стиже и Квадрадо.