latinica  ћирилица
29/01/2015 |  14:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Вујошевић: Побједа у Скопљу за одбрану четвртог мјеста

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да црно-бели желе да побиједе МЗТ у Скопљу и учврсте четврто мјесто на табели како би се још приближили пласману у плеј-оф АБА лиге.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

- Очекује нас утакмица велике тензије и значајна у одбрани четвртог мјеста. Респектујем МЗТ, али вјерујем да моја екипа може да забиљежи побједу и остане на четвртом мјесту. У обавези смо према публици и себи да пружимо максимум, али то не гарантује сигурну побједу, већ само лијепу кошаркашку представу", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у Хали спортова на Новом Београду.

Вујошевић је додао да му није јасно због чега ће утакмицу у Скопљу дијелити правду судије из Словеније, ако се зна да је љубљанска Олимпија главни ривал црно-белих за пласман међу четири најбоља тима.

- Онај ко делегира судије требало би да се бави једном могућошћу, а то је да лига буде регуларна. Ја их прозивам из те намјере, а не из сујете или лоших намјера, што је друга ствар. Вјерујем да ће судије бити на нивоу и да ће услови бити регуларни, навео је Вујошевић.

Он је истакао да је екипа имала здравствених проблема, али да ће упркос томе бити комплетна са опорављеним Миленком Тепићем.

- Знамо да је МЗТ амбициозан клуб. Можда нису имали стрпљење да сачекају резултате, с обзиром на квалитет који посједују. Очекујем да његови играчи буду веома мотивисани јер су у време старе Југославије када је Партизан гостовао у Македонији то били празници кошарке.

Вујошевић је рекао да му није драго што је Лука Богдановић напустио тим и прешао у Андору.

- Сваки играч је драгоцјен и има своју улогу у тиму. Лука се временом прилагодио систему и добрим шутем за три поена имао допринос екипи. Имао је отворен уговор, менаџер и он су то искористили и желим му све најбоље. Сигурно да до тога не би дошло да је другачија финансијска ситуација, рекао је он.

Поновио је да је финансијска ситуација у Партизану тешка и додао да би неки други клуб у таквим условима био много лошије пласиран на табели, а можда се чак не би ни такмичио.

Кошаркаш црно-белих Едо Мурић рекао је да ће екипа дати све од себе да побиједи у Скопљу и настави победничку серију.

- Чека нас добра екипа, није лако играти у Македонији. Имају ватрене навијаче и сигурно ће бити пуна хала и врхунска атмосфера, поручио је Словенац.

Утакмица 20. кола Јадранске лиге између МЗТ-а и Партизана игра се у суботу од 21 сат.