latinica  ћирилица
31/01/2015 |  11:38 | Аутор: РТРС

Серена Вилијамс владарица Аустралијан опена (ВИДЕО)

Америчка тенисерка Серена Вилијамс побједница је првог Гренд слем турнира сезоне савладавши у финалу Рускињу Марију Шарапову са 6:3,7:6.
Серена Вилијамс - Фото: AP
Серена ВилијамсФото: AP

Најбоља тенисерка свијета је тако остварила своју 17. побједу у 19 међусобно одиграних мечева са другом играчицом планете.

Финале првог Гренд слем тунрира сезоне протекло је у доминацији Американке која је прву дионицу ријешила са три брејка, иако је изгубила један гем на свој сервис.

У другој дионици играо се гем за гем, да би се при резултату 5:4 са Серену, Шарапова спасила меч лопту на свој сервис, тако да се сет одлучио у 13. гему.

Најбоља тенисерка свијета прави два мини брејка за 4:1. Нервоза је учинила своје и Вилијамсова прави неколико грешака, тако да Шарапова стже на свега поена заостатка (4:5). Услиједила су два хрбара поена са обје стране. Најприје је Серена винером из сервиса стигла до двије меч лопте да би Марија сјајном игром спасила прву. Међутим, Амриканка сјајним ас сервисом у нареном поену долази до великог тријумфа.

Вилијамсова је меч завршила са 38 директних поена, 18 одсервираних ас удараца и 25 нефорсираних грешака. С друге стране, Шарапова је направила 21 винер, уз пет ас сервиса и 15 неприсиљених грешака.

Серена је освојила свој шести трофеј у Мелбурну, и у Опен ери је тренутно најтрофејнија играчица када је ријеч о првом Гренд слем турниру сезоне.