latinica  ћирилица
20/02/2015 |  08:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Заједничка сједница влада Србије и Словеније

У Љубљани ће бити одржана заједничка сједница влада Србије и Словеније, а премијер Србије Александар Вучић ће послије сједнице имати сусрет и са предсједником Словеније Борутом Пахором, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима, преноси Танјуг.
Љубљана, Словенија - Фото: илустрација
Љубљана, СловенијаФото: илустрација

Како је најављено, прије заједничке сједнице Вучић ће имати одвојени састанак са словеначким колегом Миром Цераром, а истовремено ће бити одржани билатерални сусрети ресорних министара и генералних секретара двије владе.

По завршетку заједничке сједнице предвиђено је потписивање споразума и конференција за новинаре двојице премијера.

Током дана премијер Вучић ће се састати са предсједником Државног збора Словеније Миланом Брглезом.

Биће одржана и словеначко-српска пословна конференција у Привредној комори Словеније.

Током другог дана посјете, у суботу, 21. фебруара премијер Србије Александар Вучић ће, као гост премијера Словеније Мира Церара, присуствовати одржавању 51. женског скијашког купа Златна лисица на Похорју.

Уочи посјете Словенији, Вучић је изјавио да Србија жели да настави сарадњу и добре односе са том земљом која је за Србију важна на њеном европском путу, али и као регионални партнер.

Вучић је рекао да расте спољно-трговинска размена Србије и Словеније оцјењујући да је то пријатељска земља и веома важан партнер.

"Имамо доста словеначких инвестиција, а желимо и већи број наших инвестиција у Словенији", рекао је Вучић и подсјетио да је "Нектар" ушао у словеначки "Фруктал" и да ће вјероватно ту компанију посјетити током боравка у Словенији.