latinica  ћирилица
20/02/2015 |  11:32 | Аутор: СРНА

Београд - 27. фебруара састанак шефова представништава Српске

У Београду ће 27. фебруара бити одржан састанак свих шефова представништава Републике Српске у иностранству, најавио је министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске, Златан Клокић.

.Клокић је рекао да је циљ тог радног састанка унапређење рада представништава. Учесници ће разговарати о томе како унаприједити рад представништава и размијенити искуства ради бољег рада на економском јачању Српске, што је основни задатак представништава, навео је министар.

Клокић је посјетио Представништво РС у Београду, гдје је разговарао са директором Представништва, Млађеном Цицовићем, о планским активностима за ову годину, те о манифестацији обиљежавања Дана Републике Српске у Србији, коју сљедеће седмице организује Представнштво Српске.

Министар је јуче посјетио штандове Републике Српске на 37. Међународном сајму туризма и на Међународном сајму вина "Беовајн" на Београдском сајму, те поручио да ће Министарство подржати будуће заједничке наступе винара Српске не само у региону него и шире.

Према његовим ријечима, циљ је афирмација винара да пласирају производе ван граница БиХ, што је и у функцији афирмације Републике Српске.

Цицовић је рекао, да су ове посјете увијек нови подстрек да Представништво сваке године допуњава и што квалитетније реализује договорено о томе шта треба да уради у Србији, прије свега, на јачању институционалне сарадње Српске и Србије, као и промоције свих потенцијала Српске, а посебно на јачању економских веза.