latinica  ћирилица
20/02/2015 |  17:52 | Аутор: Агенције

Томашевић: Федерације у региону незадовољне Јадранском лигом

Потпредсједник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић рекао је данас да су све федерације из региона незадовољне Јадранском лигом и истакао да прије свега треба да се промијени управљачка стуктура тог такмичења.

"У наредном периоду треба добро да осмотримо гдје се налази српска кошрака. Очигледно је да нам предстоји турбуленто љето, можда година или двије, на релацији ФИБА - Евролига - Јадранска лига. Биће прилично бурно. Мислим да знамо у ком правцу желимо да идемо и искрено се надам да ће наша лига добити већи простор од наредне сезоне", казао је Томашевић новинарима.

Томашевић је на дружењу с новинарима у Нишу, гдје је у току Куп Радивоја Кораћа, рекао да је "добра ствар то што је ФИБА ријешила да узме ствар у своје руке".

"Мислим да ће ФИБА имати велику подршку кошаркашких организација из свих земаља. Очигледно је да су сви људи из федерација незадовољни Јадранском лигом. Сви они желе промјене. Мислим да ћемо врло брзо сјести и видјети у ком правцу желимо да идемо", рекао је он.

"Све федерације су заинтересоване да се нешто промени. Налазимо се на прекретници, а за нас је најбитније да будемо на страни која ће да побиједи", додао је Томашевић.

На питање шта треба да се мијења у Јадранској лиги, потпредсејдник КСС је одговорио да је то, прије свега, управљачка структура.

"Управљачка структура није добра. Није добро да о судбини српске, хрватске, словеначке, босанске и македонске кошарке буде одговорно само неколико особа. То, прије свега, треба да буде интерес свих федерација и мислим да ћемо се потрудити да то промијенимо. Да не отктивам пуно детаља, али се кренуло у том правцу", казао је Томашевић.

У Нишу ће се сутра одржати и Изборна скупштина Кошаркашког савеза Србије. Једини кандидат за предсједника је садашњи први човјек савеза Драган Ђилас.

"Чињеница да је Ђилас једини кандидат говори о томе да су људи који чине Скупштину КСС задовољни његовим и радом његовог тима. Требало је неко одређено вријеме цијелој тој групи људи да се упознају са радом КСС, али мислим сад ће нам сад бити лакше", рекао је Томашевић.

Томашевић је истакао да је, поред одличних резултата мушке и женске кошаркашке репрезентације Србије, највећа добит рада Савеза у протекле четири године то што је клупска кошарка постала темељ рада те организације.