latinica  ћирилица
22/02/2015 |  10:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Звезда и Мега Лекс за трофеј Купа Радивоја Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде и Мега Лекса састаће се другу годину заредом у финалу Купа Радивоја Кораћа.
Кошарка - Фото: илустрација
КошаркаФото: илустрација

У репризи прошлогодишњег финала, Звезда ће у нишком Чаиру покушати да оствари хет-трик, а Мега први пут у историји клуба дође до трофеја "Жућкове љевице".

У финалу прије финала, изабраници Дејана Радоњића побиједили су Партизан са 76:67 и дошли у ситуацију да трећу годину заредом, а први пут послије 1975. године у граду на Нишави освоје пехар у најмасовнијем такмичењу.

"Црвено-бијели" су имали мало времена да се спреме за полуфинални меч, а још мање имаће да се одморе за нови изузетно важан.

"Савладали смо Партизан, то је увијек велика ствар за нас, али у овом тренутку размишљамо о финалу, чека нас меч против Меге, која има добар и талентован састав. Морамо што прије да заборавимо тријумф над вјечитим ривалом и окренемо се мечу против Меге. Надам се да ћемо побиједити и одбранити трофеј", рекао је Радоњић.

Мега Лекс је много лакше изборио мјесто у финалу након убједљивог тријумфа против Вршца од 85:66. Тренеру Дејану Милојевића у свјежем сјећању је прошлогодишњи пораз из Пионира (81:80) када је у неизвјесној завршници Никола Јокић промашио шут за побједу.

"Улазимо у финале растерећени, не мислим да смо без шанси. Иако су Партизан или Звезда изразити фаворити, никад се не зна када се игра једна утакмица", рекао је Милојевић.

Утакмица између Црвене звезде и Мега Лекса игра се данас од 17 сати у дворани "Чаир".