latinica  ћирилица
22/02/2015 |  15:56 | Аутор: Агенције

Дубраве: Извучено тијело Едина Херића трага се за још троје затрпаних

Спасилачке екипе настављају потрагу за тројицом затрпаних на Површинском копу Дубраве након што се синоћ око 23 сата обрушио огромни земљани слој.
Потрага за несталим - Фото: klix.ba
Потрага за несталимФото: klix.ba

Први страдали до којег су спасиоци јутрос мало прије 9 сати дошли је Един Херић, јављају медији у ФБиХ. Испод земљаног наноса остали су још Алем Дедић, Ариф Алибашић и Адел Шехић.

Они су илегално боравили на подручју ПК Дубраве гдје су прикупљали угаљ.

У близини мјеста догађаја, у насељу Горња Мала, новинари Клиxа су затекли још неколико особа које су у запрежним колима одвозили угаљ са ПК Дубраве.

"Нисмо знали да се то догодило", рекли су док су се убрзано удаљавали са мјеста догађаја.

На ПК Дубраве заједно са четворицом затрпаних младића био је и М.Д, који је након указане помоћи на лични захтјев напустио УКЦ Тузла.

Претпоставља се како је усљед копања угља дошло до обрушавања компелтне етаже. Под земљом су остали младићи и возило с којим су се довезли.

Према ријечима Сакиба Мухтаревића, директора Површинског копа Дубраве, увиђај којим руководе Кантонално тужилаштво Тузла још траје.

"Увиђај је започео током ноћи под руководством кантоналне тужитељице Ганијете Арифхоџић, као и главног федералног рударског инспектора. Тренутно се врши откопавање земље и очекујемо убрзо да дођемо до тијела страдалих", рекао је Мухтаревић.