latinica  ћирилица
24/02/2015 |  10:32 | Аутор: СРНА

"Кастело": Одређен притвор ухапшенима

Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор Невену Нешковићу (33) из Сокоца и још тројици ухапшених у акцији "Кастело" који су осумњичени да су као организована криминална група извршили више крађа и разбојништава.

Портпарол Окружног суда Јелена Поповић ракла је Срни да је притвор до 22. марта одређен и Слободану Бојанићу (29), Бориславу Ступару (28) и Николи Васиљевићу (31) из Бањалуке.

Притвор им је одређен због основане бојазни да ће осумњичени уништити, скрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак и зато што нарочите околности указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Мјере притвора су одређене и због бојазни да ће ухапшени поновити кривично дјело и због тога што се за почињена кривична дјела може изрећи казна затвора од три године или тежа казна, те због тога што би пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавању јавног реда.

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске под надзором Специјалног тужилаштва Републике Српске у недјељу, 22. фебруара, у склопу акције "Кастело" ухапсили су четири лица и претресли шест локација на ширем подручју Бањалуке.

Ухапшени су осумњичени да су извршили тешке крађе и разбојништва у већим маркетима гдје су претежно крали цигарете, чиме су причинили материјалну штету од 1.000.000 КМ.

Приликом претреса објеката које су користили осумњичени пронађен је новац, мобилни телефони, рачунари, алат и други предмети који се могу довести у везу с тим кривичним дјелима.