latinica  ћирилица
24/02/2015 |  11:08 | Аутор: Агенције

Посебна сједница НСРС 4. марта (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске разматраће у сриједу, 4. марта, на посебној сједници по хитном поступку Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о фискалним касама.
Сједница Колегијума НС РС - Фото: СРНА
Сједница Колегијума НС РСФото: СРНА

Предсједник парламента Српске Недељко Чубриловић рекао је да је на дневном реду укупно 14 закона и нацрта закона и да је планирано да та сједница траје 4, 5. и 6. марта.

"Вјерујем да је посланицима остављено доста времена да се припреме да би се што квалитетније одрадила сједница Народне скупштине", рекао је Чубриловић новинарима након сједнице скупштинског Колегијума.

На приједлог Владе Републике Српске, на посебној сједници парламента биће разматрани нацрти закона о измјенама и допунама закона о доприносима, о измјенама и допунама закона о порезу на доходак, о роковима измирења новчаних обавеза, те о порезу на непокретности.

На дневном реду сједнице су и нацрти закона о порезу на добит, о одгођеном плаћању пореског дуга, о измјенама и допунама Закона о здравственој заштити, о рачуноводству и ревизији Републике Српске, као и о измјенама и допунама Закона о јединственом регистру финансијских извјештаја Републике Српске.

Посланићи би требало да разматрају и нацрте закона о измјенама и допунама Закона о инвестиционим фондовима, о обавезним осигурањима у саобраћају, о фискалној одговорности у Републици Српској, те о адвокатури Репубике Српске.

Почетак посебне сједнице је заказан за 10.00 часова.