latinica  ћирилица
24/02/2015 |  12:15 | Аутор: СРНА

Стевановић: Неопходно усвајање реформских закона

Шеф Посланичког клуба ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић сматра да је неопходно приступити усвајању реформских закона у парламенту Српске уз претходну анализу постојећег стања и сагледавања посљедица које ће они произвести у пракси.
Споменка Стевановић - Фото: РТРС
Споменка СтевановићФото: РТРС

- Свјетска економска криза је мало зауставила ове процесе, али мислим да није ни сада касно за реформске законе, рекла је Стевановићева новинарима у Бањалуци, након сједнице Колегијума Народне скупштине Републике Српске.

Она је истакла да се предложени реформски закони, прије свега, односе на привреду и економију, чија ће примјена у привреди произвести одређене посљедице на функционисање свих фондова.

Коментаришући примједбу опозиције да је Влада Републике Српске стављањем ових закона у скупштинску процедуру "признала да је гријешила", Стевановићева је рекла да не мисли тако, оцјенивши да је Влада Српске једноставно тражила тренутак када ће кренути са усвајањем ових закона.

Она је оцијенила да је неопходно да се у што већој мјери растерети реални сектор у Републици Српској, закључивши да ће реформски закони допринијети већој запослености, а самим тим и бољем пуњењу фондова.

Народна скупштина Републике Српске на посебној сједници, која је планирана за 4, 5. и 6. март, разматраће 14 закона и нацрта закона.