latinica  ћирилица
24/02/2015 |  13:19 | Аутор: СРНА

Вучић: Аранжман с ММФ-ом подстрек за даље успјехе

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је након одобравања аранжмана с Међународним монетарним фондом сљедећи задатак Владе Србије да се досљедно придржава одредаба споразума и да учини све да обезбиједи позитиван раст индустријске и пољопривредне производње.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је на сједници Владе у дијелу који је био отворен за медије рекао да је Србија до аранжмана с ММФ-ом дошла одговорним и преданим радом у протеклих седам мјесеци и захваљујући одрицању грађана.

"Нема превара ни игара. Ми никога нисмо и нећемо лагати. Смањили смо плате и пензије, али су оне редовне. Курс динара је стабилан. Ми смо у ери лоших рјешења у региону изабрали тежи пут и успјели смо", рекао је Вучић.

Он је указао да су тешке реформе и реформски закони о раду, стечају и приватизацији довели до аранжмана с ММФ-ом, а да ће тај аранжман послати јасан сигнал да инвеститорима да је Србија сигурно мјесто за инвестиције.

Вучић је најавио да ће Влада Србије у најскорије вријеме донијети одлуку о учешћу српских представника у институцијама власти у Приштини, од чега ће у највећој мјери зависити отварање преговарачких поглавља Србије с ЕУ.

Он је оцијенио да најновија мишљења извјестиоца Европског парламента за Србију Дејвида Мекалистера и шефа делегације Европског парламента за односе са Србијом Едуарда Кукана указују да је Србија на добром путу, али да неке важне ствари с Приштином треба да буду ријешене.