latinica  ћирилица
24/02/2015 |  15:18 | Аутор: СРНА

СНСД, СП и ДНС нова већина у србачком парламенту

Нову већину у Скупштини општине Србац од данас чини 11 одборника СНСД-а и по један одборник Социјалистичке партије и Демократског народног савеза, након што је одборник ДНС-а Љубо Ракић потписао коалициони споразум са СНСД-ом и напустио досадашњи владајући скупштински блок.
Србац - Фото: РТРС
СрбацФото: РТРС

"Тачно је да сам приступио клубу СНСД-а и СП-а, јер сматрам да је то природно и одговара функционисању власти на републичком нивоу", рекао је Ракић.

Он је истакао да обећања која је добио од начелника општине нису испуњена.

"У досадашњој већини коју је чинило шест странака нема слоге и јединства, СДС већ дуже опструише рад извршне власти у Српцу, па су то разлози да као тринаести одборник у новој већини допринесем да ствари у општини Србац крену набоље", навео је Ракић.

Предсједник СО Србац Зоран Ђукић потврдио је да је прелазак Љубе Ракића довео до разбијања скупштинске већине и да очекује да ће нова већина затражити први сазив сједнице СО Србац у овој години, на којој се очекују велике кадровске промјене како у законодавној тако и у извршној власти, те јавним предузећима и установама.

И у Општинском одбору СНСД-а у Српцу данас су оставке на функцију предсједника странке и предсједника извршног одбора странке поднијели Мирко Којић и Горан Кљајчин, а умјесто њих изабрани су Млађо Драгосављевић и Владимир Гужвић.

"На сједници Општинског одбора СНСД-а прихваћене су оставке предсједника Мирка Којића и предсједника Извршног одбора србачког СНСД-а Горана Кљајчина који су то образложили потребом за подмлађивањем руководних структура у најјачој политичкој странци у општини Србац, као и најављеним промјенама у законодавној и извршној власти, гдје би млађи кадар СНСД-а требало да преузме одговорне задатке на извлачењу општине Србац из тешке финансијске ситуације", рекао је Срни новоизабрани предсједник ОО СНСД-а Србац Млађо Драгосављевић.

Драгосављевић, који тренутно обавља дужност управника Шумске управе Србац, рекао је да је за предсједника Извршног одбора Општинског одбора СНСД-а изабран Владимир Гужвић који се налази на функцији руководиоца србачке Пословне јединице НЛБ-Развојна банка.