latinica  ћирилица
24/02/2015 |  17:20 | Аутор: Мондо

Баждаревић: Сви играчи из ПЛ БиХ конкуришу за репрезентацију

Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић на састанку са свим селекторима и тренерима из Премијер лиге БиХ нагласио у уторак да сви домаћи фудбалери равноправно конкуришу за А тим "змајева".

Прије састанка на којем су учествовали селектори репрезентација Дарко Несторовић, Тони Карачић и Мирза Варешановић, Баждаревић је новинарима истакао да овом сједницом са тренерима из првенства БиХ жели да дође на "извор информација", преноси Мондо.

"Имамо састанак са стручњацима који су на извору информација када су у питању играчи из Премијер лиге и желим да остварим сарадњу са њима. Сигурно је да ово отвара врата репрезентације и играчима из домаћег првенства, а на њима је да се труде и раде како би заслужили позив", рекао је селектор "змајева".

Састанак су како је пренио званични сајт Фудбалског савеза БиХ отворили предсједник Савеза Елведин Бегић и генерални секретар Јасмин Баковић.

"И овим састанком дајемо допринос остварењу наших циљева и развоју фудбала у нашој земљи. Ово је само почетак заједничког рада који нам је неопходан, а у циљу остварења што бољих резултата и рапрезентативних селекција и наших клубова", рекао је предсједник Бегић.

"Ово је потврда интенције руководства Савеза да комуницира са свим чиниоцима битним за развој фудбала у БиХ, а то су дефинитивно и тренери наших премијерлигашких клубова. Међусобна сарадња, комуникација и размјена мишљења између стручних људи може нам донијети само позитивне ствари", изјавио је Баковић.

Присутнима се обратио и технички директор ФС БиХ Денијал Пирић:

"Велико ми је задовољство да вас видим у пуном капацитету. Ово је слијед стратегије развоја фудбала у БиХ. Тренери наших клубова, као и селектори репрезентативних селекција морају бити на располагању једни другима. Шефови стручних штабова морају бити поштени у својим препорукама, а ми ћемо да сваког играча снимимо и стекнемо увид у његове квалитете".

Састанку свих тренера и селектора БиХ присустовао је и Ивица Осим.