latinica  ћирилица
24/02/2015 |  17:53 | Аутор: СРНА

Бањалука- Троје погинуло у двије несреће, преврнуо се и аутобус, деветоро повријеђених (ВИДЕО)

У двије одвојене саобраћајне несреће данас послијеподне погинуле су три особе. У трећој се преврнуо аутобус, девет лица повријеђено.

На магистралном путу Бањалука - Приједор, код мјеста Пиљагићи, погинули су Жико Ајдер и Јован Вукелић. Обојица су 1953. годиште и из Бањалуке. 

Сударили су се теретно моторно возило и аутомобил "фијат-пунто". За воланом теретног возила налазио се Срђан Бабић из Новог Града (32), а "фијатом" је управљао Вукелић.

У једном тренутку Вукелић је ударио у комби у оштрој кривини, те се одбио од њега и слетио у оближњи канал. Возач комбија није повријеђен, док су возач и сувозач у "фијату" изгубили живот на мјесту несреће.

"Тужилац Жељка Фабић обавила је увиђај на лицу мјеста и наредила изузимање узорака крви од учесника у несрећи, као и обдукцију тијела двојице настрадалих мушкараца како би се утврдио узрок смрти", рекла је Маја Ђаковић Видовић, портпаролка Окружног тужилаштва у Бањој Луци.

У другој несрећи живот је изгубио Милоја Стојаковић (73) који је био на мјесту сувозача у аутомобилу "фијат-панда", а возилом је управљао Милутин Балабан (1941.). Балабан је у несрећи задобио тешке тјелесне повреде и збринут је у Клиничком центру Бања Лука. Ово путничко возило сударило се с теретним возилом "волво", којим је управљао Милан Шево.

Аутобус предузећа "Павловић турс" који саобраћа на релацији Бањалука - Градишка и који је био пун путника, преврнуо се вечерас у близини приједорске петље, код Бањалуке. У овој саобраћајној незгоди девет лица је повријеђено, потврђено је у полицији.

"Незгода се догодила вечерас око 19.30, на аутопуту Бањалука - Градишка, око 500 метара од приједорске петље, према Лакташима", потврдила је Марија Маркановић, портпаролка ЦЈБ Бањалука.

На мјесто догађаја изашли су полицијски службеници и возила Службе хитне помоћи.

Хитна помоћ је превезла шест повријеђених у Дом здравља Лакташи, гдје им је указана љекарска помоћ, а како је речено, ријеч је о лакшим повредама. 

Овом незгодом настављен је стравичан биланс на путевима на подручју Бањалуке, гдје су данас у поподневним сатима три лица смртно страдала, а више повријеђено.