latinica  ћирилица
25/02/2015 |  13:07 | Аутор: СРНА

Гранична полиција: Завршена регионална конференција

Регионална конференција о сарадњи у оквиру пројекта "Унапређење криминалистичко - обавјештајне компоненте Граничне полиције БиХ", која је данас завршена у Сарајеву, испунила је циљеве, оцијењено је из Граничне полиције БиХ.
"Унапређење криминалистичко-обавјештајне компоненте Граничне полиције БиХ". - Фото: СРНА
"Унапређење криминалистичко-обавјештајне компоненте Граничне полиције БиХ".Фото: СРНА

У раду конференције, која је почела 23. фебруара, учествовали су представници министарстава унутрашњих послова Хрватске, Црне Горе и Словеније, међународних организација, полицијских агенција из БиХ, као и Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Федералне управе полиције.

Конференција је, према оцјени домаћина, Граничне полиције, испунила циљеве - размјену искустава о криминалистичко-обавјештајним системима земаља учесница, добрих пракси са фокусом на организациону структуру, легислативу и превенцију прекограничног криминала, као и отварање могућности интензивирања сарадње у области криминалистичко-обавјештајног рада.

Одржавање конференције подржала је Влада Швајцарске, у оквиру Миграционог партнерства између Швајцарске, Лихтенштајна и БиХ.

Пројекат "Унапређење криминалистичко-обавјештајне компоненте Граничне полиције БиХ" представља наставак сарадње са Владом Швајцарске конфедерације, односно Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу, а први пројекат је успјешно реализован током 2011. и 2012. године.