latinica  ћирилица
25/02/2015 |  14:42 | Аутор: СРНА

Граховац: Нема договора о примопредаји

У Градишци ни накнадно није одржан заказани састанак актуелног предсједника Скупштине општине Радислава Дончића и Уроша Граховца, кога је нова скупштинска већина изабрала за предсједника локалног парламента, а на којем је требало да буде разговарано о примопредаји дужности.

Састанак је претходно пролонгиран са 10.00 на 12.00 часова, уз образложење да је Дончић "на службеном путу у Бањалуци".

Граховац каже да му је Дончић у другом телефонском разговору, а након пролонгирања теремина за састанак, рекао да је и даље на службеном путу, те да је одржавање састанка покушао да помјери за 15.00 часова.

"На моје питање да ли ће на том састанку доћи до договора о примопредаји дужности, бивши предсједник Скупштине одговорио је да нема примопредаје. Закључио сам да су даљи разговори бесмислени и да је у овом случају потребно обавијестити Министарство унутрашњих послова и Тужилаштво Српске, који би требало да оформе тим који ће асистирати приликом примопредаје", рекао је Граховац Срни.

Граховац је нагласио да је Дончић обавезан да прихвати одлуке нове скупштинске већине и изврши примопредају, да он више нема овлаштења да сазива редовну сједницу парламента, али да ће се, ако до тога дође, нова скупштинска већина, највјероватније, појавити на сједници.

"Иако је овдје на сцени двовлашће, и на таквој сједници желимо да докажемо да друга страна нема скупштинску већину", нагласио је Граховац.

Дончић је у телефонском разговору за Срну рекао да је "и даље на службеном путу" и да је о томе обавијестио Граховца.

На четвртој ванредној сједници Скупштине општине Градишка, одржаној прије два дана, именовано је комплетно скупштинско руководство, нови начелници одјељења у општинској управи, директори јавних установа, те чланови управних и надзорних одбора у јавним установама и предузећима.

Нови скупштинску већину чини 17 одборника, односно 10 СНСД-а, два ДНС-а, један одборник странке "Радом за бољитак" и четири независна одборника, који су иступили из одборничког клуба СДС-а.

Ванредној сједници није присуствовало 14 одборника - пет СДС-а, три странке Напредна Српска, по два одборника ПДП-а и Социјалистичке партије, један одборник странке Радом за бољитак и одборник из реда националних мањина.