latinica  ћирилица
27/02/2015 |  10:34 | Аутор: Мондо

Звезди пријети избацивање из Суперлиге Србије?

Фудбалски клуб Црвена звезда могао би због енормних дуговања својим бившим играчима, тренерима, запосленима, али и клубовима из којих су фудбалери довођени, да добије још јачи ударац од УЕФА од оног који је довео до одласка предсједника Драгана Џајића у јуну 2014. године.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

Након елиминације из евро-купова, УЕФА би овог прољећа могла да донесе још ригорознију одлуку: да славни српски клуб избаци у Прву лигу Србије, све и да црвено-бијели одбране титулу првака освојену у сезони 2014/15, преноси Модно.

"Информер" у броју од петка пише да је то реалан сценарио уколико актуелно руководство Црвене звезде до 31. маја не исплати чак 11,8 милиона евра дуга према горе наведенима!

Уистину, први наредни сусрет са агентима Европске куће фудбала је 31. марта, али ће одлука, као и прије годину дана, бити донијета послије ултимативног састанка заказаног за 31. мај.

"Прошле године је Звезда због неисплаћених дугова избачена из Европе, а ФСС је једва избјегао казну зато што јој је издао лиценцу за такмичење. Савезу је из УЕФА јасно стављено до знања да ће се суочити с ригорозним казнама уколико Звезди изда лиценцу за такмичење у Суперлиги и Европи за наредну сезону, ако црвено-бијели у међувремену не измире сва дуговања", наводи неименовани извор "Информера".