latinica  ћирилица
02/03/2015 |  09:18 | Аутор: Б92

Харден бољи од Џејмса, Кари за нови тријумф Вориорсима (ВИДЕО)

Минуле ноћи у НБА лиги је одиграно шест утакмица.

Тријумфе су остварили Голден Стејт, Индијана, Шарлот, Портланд, Оклахома, Њу Орлеанс, Хјустон и Л.А. Клиперси.

У првим мечевима вечери Хјустон је савладао Кливленд, док је Чикаго поражен од ЛА Клиперса.

Цијели меч и7змеђу Рокитса и кавалирса обиљежио је обрачун Хардена и Џејмса, који су у посљедњим минутима буквално избацили саиграче из плана и играли баскет "један на један". Минут и по прије краја Харден је сјајним полагањем уз додатно слободно донио Рокитсима три поена предности, али Џејмс полагањем, те Томпсон са пенала изједначују резултат (98:98).

У посљедњем минуту Џејмс је играо изолацију са Аризом неколико пута, али га је бек Рокитса сваки пут зауставио, па тако и у посљедњој секунди када је Џејмс фористао шут за побједу, али није погодио.

У продужетку остали играчи добијају већу улогу, али је у самој завршници виђен исти сценарио, егал борба уз "један на један" окршај Џејмса и Хардена. Минут прије краја, на четири поена предности за домаћина, судије су успјеле да запање све који су гледали овај меч, Харден и Џејмс су буквално држали један другог за руку, али нико није добио фаул. То користиЏејмс јер истиче напад Рокитса, а он у сљедећем погађа тројку за 104:103.

Џош Смит је у сљедећем нападу изгубио лопту, а онда фаулира Џејмса приликом његовог продора кроз рекет. Међутим, Џејмс наставља са очајним шутем са пенала (3/11), те Рокитси хватају лопту на секунд прије краја.

Кавси траже тајм-аут и брзо фаулирају Хардена, који погађа прво, а намјерно промашује друго слободно бацање. Лопту хвата Џеј Ар Смит и брзо тражи паузу, а судије процењују да су Кавсима преостале три десетинке до краја, таман колико је по правилима довољно за посљедњи шут.

Џејмс Харден је предводио Рокитсе са 33 поена , девет скокова, пет асистенције, три украдне лопте и двије блокаде. Најбоље га је пратио Џонс са 19 поена и седам скокова, док је 16 убацио Мотејунас.

Код Кавалирса, поред ЛеБрона Џејмса, који је до 37 поена стигао са 35 шутева из игре, те имао осам скокова, четири асистенције те по три украдене лопте и блокаде, одлични су били Кевин Лав са 21 поеном и шест скокова, те Тристан Томпсон са 14 поена и 19 ухваћених лопти.

Клиперсе је до побједе над Булсима предводио Крис Пол са 28 поена,12 асистенција и пет скокова, док је у рекету доминирао ДеАндре Џордан са 26 скокова, уз девет поена и двије блокаде.

Фантастичну партију за Булсе одиграо је Никола Миротић који је остварио рекорд НБА каријере са 29 поена (11/23) и девет скокова, док је дабл-дабл остварио Жоаким Ноа са 13 поена и 11 скокова, уз шест асистенција.

Подбацио је Гасол који је погодио само два од 13 шутева, па је меч завршио са свега четири поена уз 15 скокова. 13 поена убацио је и Снел, док је 13 дододао Брукс, који мијења Роуза као стартни плејмејкер.

Вориорси су савладали Бостон Селтиксе резултатом 106:101, највише захваљујући сјајном Стефону Карију који је убацио 37 поена.

Трејл Блејзерси нису имали проблема са Сакраментом (110:99), док је Тандер и без Дурента и Вестбрука надиграо ЛА Лејкерсе са 108:101.

Пеликанси су са 99:92 побиједили Денвер, Шарлот од Орланда резултатом 98 83, док је Индијана била сигурна против Филаделфије 76ерса – 94:74.

У првим мечевима дана који су одиграни у недељу увече по нашем времену, Клиперси су покварили сјајно вече Николе Миротића, док је Леброн Џејмс био трагичар у поразу Кливленда од Хјустон Рокитса.

Голден Стејт је остварио други узастопни тријумф, а осим 37 поена, Кари је имао пет асистенција и четири скока. Томпсон је додао 20 поена и пет скокова, док је Барнс имао 17 поена, уз осам ухваћених лопти.

Код Селтикса бољи од осталих био је Томас са 20 поена, три више од Зелера. Бас је уписао дабл-дабл, пошто је меч завршио са 15 поена и 12 скокова.

Индијану је до побједе над Филаделфијом предводио Хиберт са 14 поена и 15 ухваћених лопти, али је најефикаснији био Џорџ Хил са 20 поена, док је Скола имао три мање. У очајној Филаделфији најефикаснији био Ковингтон са само 12 поена.

Никола Вучевић заказао је у Орланду (10 поена и девет скокова), што је искористио Шарлот и стигао до друге побједе у посљедња три меча. Вилијамс постигао је 23 поена и подијелио 11 асистенција, док је Џеферсон имао 16 поена и 10 скокова. Исто поена колико и он, додали су још други Зелер и Хендерсон.

У редовима Меџика најефикаснији био је Оладипо са 21 поеном, док је Херис учествовао са 13 и осам ухваћених лопти.

Демијан Лилард и Ламаркус Олдриџ, прве звијезде Трејл Блејзерса, поново су заблистале против Сакрамента. Лилард је постигао највише поена (31) и имао седам успјешних додавања, док је Олдриџ уписао пет поена мање и 15 скокова.

Кингси нису могли без Казинса, а једини расположени био је Геј са 24 поена и 8 скокова.

Иако нису играли ни Вестбрук, ни Дурент, Оклахома Сити Тандер није имао проблема против Лејкерса. Највише захваљујући сјајним Ибаки и Кантеру. Ибака је имао дабл-дабл (18п и 14ск), док је Турчин меч завршио са 16 поена и једним скоком мање.

Најбољи код Лејкерса био је Џордан Хил са 14 поена и 12 скокова, а Лин додао је још 20, уз осам асистенција.

Резултати НБА лиге:

Хјустон – Кливленд 105:103 пп
Чикаго – Л.А. Клиперс 86:96
Бостон – Голден Стејт 101:106
Индијана – Филаделфија 94:74
Орландо – Шарлот 83:98
Сакраменто – Портланд 99:110
Л.А. Лејкерс – Оклахома Сити 101:108
Денвер – Њу Орлеанс 92:99