latinica  ћирилица
02/03/2015 |  11:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Пахор пренио Колинди Вучићеву поруку

Неформални јучерашњи састанак хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић и словеначког предсједника Борута Пахора у Оточцу на Крки потрајао је око два сата, а уз јачање билатералних односа и сарадње у евроатлантским установама говорило се и о регионалној сарадњи, пишу данас словеначки медији.

Ненајављени сусрет у Оточцу, мјесту на пола пута између Љубљане и Загреба, с којег је је медијима послато веома кратко и штуро саопштење, трајао је око два сата, а двоје државника пратило је тек пар њихових најближих сарадника, пише љубљански лист "Дело".

Како се додаје, сасвим неформални радни сусрет договорен је у врло кратком времену и био је прилично изненађење.

Водећи словеначки лист наводи да се неслужбено сазнаје како је Пахор хрватској предсједници пренио поруку српког премијера Александра Вучића који је недавно у Словенији био у својој првој службеној посјети.

Циљ Вучићеве посјете био је јачање привредне сарадње, но он се у четири ока састао и са Пахором који жели да се настави регионална иницијатива за јачање стабилности и повјерења у региону, позната као процес "Брдо".

На састанку у Оточцу, како пише "Дело", двоје предсједника покренуло је и тему предстојеће посјете Колинде Грабар Китаровић Босни и Херцеговини, што ће бити и њен први службени пут у иностранство.