latinica  ћирилица
02/03/2015 |  17:26 | Аутор: Б92

Дејвис куп: Од 2.967 навијачима 300 мјеста

Укупно 300 комплета карата пуштено је у продају за Дејвис куп меч између Србије и Хрватске, навео је предсједник УО Тениског савеза Србије Топлица Спасојевић.
Тениска лопта - Фото: РТРС
Тениска лоптаФото: РТРС

Спасојевић је у изјави за РТС истакао да је од 300 комплета у петак у продају пуштено 107, док је план да се остале улазнице у оптицај ставе прије почетка дуела.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић по доласку у Београд рекао је да је немогуће да су улазнице продате за 13 минута и да би одговорни за малверзације требало да буду санкционисани.

"Малвезација није било! Све је било јасно и транспарентно. Након просљеђивања карата Хрватском тениском савезу, домаћинима и спонзорима, остало је 300 комплета карата. У петак је у продају пуштено 107, а преостале ће бити пуштене пред почетак дуела, како се иначе и ради. Дакле, нема никакве злоупотребе", рекао је Спасојевић за РТС.

Помало је чудно да је за навијаче одвојено само 300 улазница, с обзиром на то да хала у Краљеву има капацитет од 2.967 мјеста. Хрватски савез добио је свој дио, али остаје непознаница гдје је остатак.

Послије изјаве Ђоковића у полицији је саслушан предсједник Тениског савеза Западне Србије Предраг Петронијевић, да би потом министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао да је покренута истрага.

Начелник Рашког округа Небојша Симовић казао је да је немогуће да је дошло до нерегуларности током продаје карата за прво коло Дејвис купа.