latinica  ћирилица
03/03/2015 |  06:57 | Аутор: novosti.rs

Ћурчић у проблемима пред гостовање код Португала

Фудбалска репрезентација Србије ће 29. марта на "Ла Лушу" нападати Португал вјероватно са Александром Митровићем, али је велико питање ко ће осим Коларова, Ивановића и Настасића да направи бедем пред Роналдом и саиграчима.

Милан Бишевац и Ненад Томовић су се повриједили, Невен Суботић је опет рекао "не" Србији... Проблеми се редају, а до кључне утакмице у Лисабону остале су још само четири недјеље.

"То су проблеми који нас тренутно много оптерећују. Суботић је неко ко већ двије године није уз репрезентацију, али нас много више брине здравствено стање Бишевца и Томовића. Наш интернационалац у Фиорентини се повриједио за викенд, али посљедње информације су прилично охрабрујуће и изгледа да се не ради о тежој повреди, па сви у петак очекујемо добру вијест да је на тренингу", каже Ћурчић.

И нападач Филип Ђорђевић се повриједио. Таман што се "одљутио" послије инцидента у Грчкој.

"Желимо да направимо што бољи састав за важну утакмицу у Лисабону. Молимо се да се бар овде заустави са лошим вијестима што се повријеђених играча тиче. Иначе, навијачи морају да знају да се овдје ради о саставу Србије која није нарочита фудбалска велесила и има огроман избор добрих играча. И поред свега, ми не кукамо, већ увелико радимо скаутинг Португала и припрему наше тактике", открива Ћурчић.

До 29. марта и меча у Лисабону има још довољно времена да се саберу утисци, информације, али и најспремнији тим.

"То је још укупно четири недјеље, односно три до пет утакмица у ногама сваког потенцијалног репрезентативца. Нека их мимоиђу проблеми са повредама, а за остало ћемо да се побринемо на припремама у Старој Пазови", закључује Ћурчић.

ПРОЗИВКА 23. МАРТА

Радован Ћурчић ће на клупи А репрезентације имати најважнији испит 29. марта у Лисабону. Прозивку "орлова" планира за 23. март у подне у "кући фудбала" у Старој Пазови.

"До тада би требало да се уради још много посла око детаља везаних за састав који може да парира Португалцима", каже Ћурчић.