latinica  ћирилица
03/03/2015 |  11:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Стотине људи одају посљедњу пошту Борису Немцову (ВИДЕО)

Стотине људи чека у реду да ода посљедњу пошту убијеном руском опозиционом лидеру Борису Немцову, чије је тијело у отвореном ковчегу изложено у Сахаровском центру у Москви.
Сахрана Бориса Њемцова - Фото: AP
Сахрана Бориса ЊемцоваФото: AP

Поред ковчега стоје његова породица, пријатељи, сарадници, а ка Сахаровском центру непрестано пристижу људи са цвијећем. Ред се, како преноси агенција Спутњик, протеже преко читавог трга који је окружен припадницима полиције.

Недалеко од музеја и центра за људска права "Андреј Сахаров" гдје се одржава комеморација, налази се неколико кола хитне помоћи.

Посљедњу пошту Немцову одали су потпредсједници руске владе Сергеј Приходко и Аркадиј Дворкович који је на ковчег положио букет црвеног цвијећа, као и портпаролка руског премијера Наталија Тимакова.

Како наводи агенција Тас, комеморацији присуствују и предсједник Руског удружења индустријалаца и предузетника Александар Шоикин, директор Федералне агенције за масовне комуникације Михаил Сеславински, као и делегација владе Јарославлске области и парламента чији је Њемцов био посланик.

Ту су и бивши премијер а сада опозиционар Михаил Касјанов, амерички амбасадор у Москви Џон Тефт, бивши британски премијер Џон Мејџор и многи други.

Људи у мимоходу полажу цвијеће, пале свијеће, чује се погребна музика, а на зидовима музеја и центра за људска права "Андреј Сахаров" гдје се одржава комеморација, налазе се црно-бијеле фотографије Бориса Немцова.

Руски опозиционар, којег је у петак касно навече у центру Москве убио засад непознати нападач, биће сахрањен данас на Троекуровском гробљу.

Ана Дурицкаја на путу за Кијев

Главни свједок убиства Бориса Немцова, украјинска манекенка Ана Дурицкаја, напустила је Москву и и на путу је за Кијев, објавио је портпарол украјинског Министарства спољних послова.

Дурицкаја (23), која је била у друштву Немцова кад је убијен, раније је изјавила да није видјела убицу, већ само његов аутомобил.