latinica  ћирилица
04/03/2015 |  08:03 | Аутор: РТРС

АБА лига пред гашењем?

Најаве да би АБА лига могла да се угаси постају све гласније!

У прилог томе је и синоћња информација СОС канала, који је пренио своја ексклузивна сазнања да би до гашења актуелног формата АБА лиге заиста могло до дође у наредним мјесецима, преносе спортске.нет.

Наиме, поменути извор преноси да је претходних дана у Београду одржан састанак представника кошаркашких савеза земаља региона, а под патронатом ФИБА, и да је тада донијета одлука да националне федерације ускрате досадашњу подршку "оваквој АБА лиги".

Ово би подразумијевало и да ниједан савез убудуће не региструје играче за клубове који би евентуално и даље наступали у АБА лиги, а ни судије више не би имале дозволу да дијеле правду у овом такмичењу.

Међутим, сама идеја да се игра регионална лига не би била у потпуности одбачена, већ би се тражио нови организациони модел, по коме би умјесто приватних лица, такмичење водили национални кошаркашки савези.

Наравно, очекује се и реакција званичника АБА лиге, али и клубова учесника, па је све ово само наговјештај могућег епилога на крају текуће сезоне.