latinica  ћирилица
04/03/2015 |  22:07 | Аутор: РТРС

ФСРС: Премијер лига БИХ са 12 клубова, али са трећином из РС

Извршни одбор Фудбалског савеза Републике Српске данас је разматрао приједлог око скраћења Премијер лиге Босне и Херцеговине.

На сједници је такође одлучено и да се Родољубу Петковићу повјери нови мандат на мјесту Генералног секретара савеза.

Разматрајући приједлог Комисије за анализу такмичења Фудбалског савеза БиХ о смањењу броја клубова Премијер лиге БиХ, чланови ИО ФСРС донијели су одлуку да њихов приједлог буде елита БиХ са 12 клубова, од којих ће трећина бити из Републике Српске.

На данашњој сједници је било ријечи и о пријатељском мечу између репрезентација Републике Српске и Србије. Приједлог ФСРС је да се овај меч одигра 15. јуна, два дана након дуела Србије и Данске у оквиру квалификација за Европско првенство 2016. године.

"То је алтернативни приједлог, који смо имали и раније. То су ФИФА термини и ми смо у довогору са генералним секретаром Зораном Лаковићем и директором Савом Милошевићем дефинисали тај термин 15. јун. Репрезентативци Србије ће одмах послије меча са Данском 13. јуна у Копенхагену чартер летом доћи у Бањалуку, дан прије одигравања утакмице, која је планирана за тај 15. јун", рекао је Петковић.