latinica  ћирилица
05/03/2015 |  12:00 | Аутор: klix.ba

Одгођено 17. коло БХТ Премијер лиге због снијега!

Комисија за такмичење ФС БиХ је једногласно је одлучила да због сњежних падавина одгоди одигравање 17. кола БХТ Премијер лиге БиХ.

Предсједник Комисије за такмичење ФСБиХ, Милорад Лале, потврдио је да је комплетно 17. коло је одгођено због тешких временских услова.

"Наредно коло Премијер лиге се дефинитивно одгађа. Разговарао сам с директором такмичења и појединим члановима Извршног одбора Савеза и имамо пуну подршку да 17. коло помјеримо на датум 18. кола", изјавио је Лале.

Највећи проблем је стадион "Асим Ферхатовић Хасе", у Сарајеву, на којем је требало да се играју двије утакмице у четири дана.

"Терени би били катастрофа, имамо утакмице Премијер лиге и Купа БиХ. Највећи проблем нам је ФК Сарајево, које игра у првенству са Борцем, а онда и у Купу. То су двије утакмице у четири дана, терен би био катастрофалан", рекао је предсједник Комисије за такмичење Савеза.

Због одгађања би могла да буде продужена и комплетна сезона.

"Проблем је што немамо датума за одигравање утакмица у случају помјерања. Могуће је да помјеримо завршетак првенства за седам дана. Сви смо сагласни јер желимо да заштитимо фудбалере, клубове и терене", истакао је Лале.